24LINE.NET

Stiri de ultima ora din tara cat si din afara.


Impas în planul UK de a bloca libera circulație a cetățenilor UE din prima zi de Brexit

Planurile Guvernului britanic de a pune capăt liberei circulații a cetăţenilor UE de la 31 octombrie, ziua ieșirii din UE, nu pot fi puse deocamdată în aplicare, după ce avocații angajați de autorități au avertizat că s-ar putea declanșa haosul.

Potrivit Daily Mail, miniștrii Cabinetului condus de Boris Johnson au fost nevoiți să abandoneze planurile de a bloca libera circulație începând cu 31 octombrie, de teamă că Guvernul ar putea fi dat în judecată.

Presa britanică a scris că ministrul de Interne Priti Patel este cea care insistă pentru acest plan, respectiv ca libera circulație pentru membrii Uniunii Europene în Marea Britanie să se sfârșească chiar din prima zi în care va intra în vigoare ieșirea din UE, chiar și fără un acord.

Până acum, miniștrii au încercat să amâne această problemă a liberei circulații până la găsirea unei soluții concrete, însă proiectul de lege a rămas blocat în Camera Comunelor.

Potrivit Sunday Times, miniștrii vor să apeleze la Legea Imigrației pentru a pune în aplicare un astfel de plan, însă au ajuns la concluzia că modificările nu vor putea intra în vigoare până la data de 31 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Poate te intereseaza