Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu au discutat mai bine de două ore miercuri seară, la Vila Lac despre soarta coaliţiei de guvernare, după ce ALDE a cerut o restructurare a guvernului şi un nou program de guvernare și a amenințat cu ruperea coaliției.

ALDE anunță că va lua o decizie în luna septembrie. 

„La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni.”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu. 

Până în septembrie, vor mai exista discuții în coaliție despre relansarea guvernării. 

„Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică.

ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă.”, se mai arată în același comunicat.

După ședință PSD a anunțat că în perioada următoare va fi făcută o analiză a unui set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică. Conform unor surse din coaliție, ALDE nu iese, pentru un moment, de la guvernare. 

În urma discuțiilor de astăzi, PSD și ALDE au decis să respingă în sesiunea extraordinară proiectul de lege privind amnistia și grațierea. La ședința coaliției a fost abordat și subiectul funcțiilor vacante din guvern. În perioada imediat următoare, premierul Viorica Dăncilă trebuie să propună miniștri pentru Interne, Educație și un vicepremier pe probleme economice.

„Astăzi a avut loc o nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, o discuție care a vizat atât componenta politică a alianței, cât și pe cea guvernamentală. În cadrul discuției de astăzi, am abordat tema funcțiilor vacante în guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică”, a transmis PSD după ședința coaliției.


Disclaimer

All articles, images, logos, videos and trademarks used in this website are property of their respective owners. Comments are property of their respective posters.

All data and information provided on this website is for informational purposes only. 24Line makes no representations as to accuracy, completeness, currentness, suitability, or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, omissions, or delays in this information or any losses, injuries, or damages arising from its display or use. All information is provided on an as-is basis.

If you would like to read our privacy policy please click here. The information in this web site is subject to change without any notice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *