HBO Economie en Bedrijf opleidingen


Economie en bedrijf opleidingen

Alle (commercieel) economen, managers, zelfstandig ondernemers in spé kiezen voor hbo opleiding met een economische ondergrond. Daarnaast kun je kiezen voor specialistische opleidingen op het gebied van gastvrijheid, financiën of techniek. Benieuwd welke economische studies er zijn? Of ben je nieuwsgierig naar welke hogescholen er allemaal economische opleidingen aanbieden? Lees dan snel verder!

Economische opleidingen

Lonkt de Nederlandse financiële wereld of trekt de internationale business aan jou? Het maakt niet uit, want met een economische hbo-diploma heb je een goed vertrekpunt. De mogelijkheden zijn divers…. Bijvoorbeeld Accountancy, Bedrijfsadministratie of Finance & Control als je geïnteresseerd bent in financiën. Als jij precies weet hoe je producten of diensten in de markt moet zetten, kies dan voor Commerciële Economie of Ondernemerschap & Retail Management. En wat dacht je van International Business (Management) of Tourism Management wanneer een internationale leven voor jou het einde is? Of misschien is het jouw uitdaging om op basis van excellente service je gasten in het zonnetje te zetten. In dat geval kun je de Hotelschool of Facility Management overwegen.

Maar er is veel meer mogelijk binnen de richting Economie en Bedrijf….

HBO Accountancy: Als accountant kun je moeilijke financiële informatie begrijpelijk overbrengen.
HBO Commerciele Economie: Als commercieel econoom ken je de behoeftes van consumenten.
HBO Facility Management: Als facility manager let je op gebouwen, catering, huisvesting en schoonmaak.
HBO Finance & Control: Als bedrijfseconoom analyseer je financiële processen en geef je advies.
HBO Finance, Tax and Advice: Als financieel dienstverlener moet je financieel inzicht hebben.
Hogere Managementopleiding voor de Mobiliteitsbranche: Leer klanten adviseren en relaties op te bouwen.
HBO Hotel & Eventmanagement: Kun jij een waanzinnig horecaconcept lanceren?
HBO Hotel Management: Als ‘hotello’ wil je dat jouw gasten het middelpunt zijn.
HBO Internationaal Toeristisch Management: Jij kent daar de mooiste plekjes.
HBO International Business: Als afgestudeerde beoog je een carrière in het internationale bedrijfsleven.
HBO International Business Management: Als klein landje bedrijven wij enorm veel export.
HBO International Business & Entrepreneurship: Heb jij buitenlandse ambities als ondernemer?
HBO International Event Management: Je bent letterlijk van alle markten thuis.
HBO International Hotel and Hospitality Management: Hoe gastvrij ben jij?
HBO Leisure & Events Management: De specialist op het gebied van vrijetijdsproducten.
HBO Ondernemerschap: Hier is zowel aandacht voor bedrijfskunde als voor innovatie.
HBO Ondernemerschap & Retail Management: Kun jij publiek aantrekken met (nieuwe) producten?
HBO SPD Bedrijfsadministratie: Ben jij al werkzaam binnen de administratieve wereld?
HBO Tourism Management: Wil jij in de grootste industrie ter wereld werken?

Toelating vanaf het mbo

Niet langer geeft een mbo diploma op niveau 4 zonder meer toegang tot elke economische hbo-opleiding. Of je wel of niet kunt worden toegelaten, hangt mede af van de richting waarin je je mbo opleiding gedaan hebt. Een hogeschool mag studenten weren of extra eisen stellen, als zij een mbo diploma in de richting techniek, zorg & welzijn of natuur & leefomgeving hebben behaald en nu een economische hbo opleiding willen volgen.

Voor 1 mei inschrijven

Heb jij gekozen voor een economische opleiding? Dan dien jij je voor 1 mei aan te melden bij een hogeschool. Mits het geen economie studie is met een numerus fixus, kun jij daarna wel nog switchen. Wanneer de deadline van 1 mei is verstreken bepaalt de hogeschool de toelatingsvoorwaarden. Het kan gebeuren dat zij jou dan niet toelaten. Particuliere hogescholen kennen deze regel niet en hier kun jij je ook na 1 mei aanmelden.

EuroCollege

STUDEREN, OPTREDEN ÉN ONDERNEMEN, DAAR WORD JE STERKER VAN

EuroCollege (met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en vanaf 2020 ook in Groningen en Eindhoven) staat bekend als een ondernemende mbo- en hbo-school. Voor Tim, was het niet zo verwonderlijk dat hij voor de ‘International Business School’ koos. Lees hier waarom.

Open dagen hbo opleidingen

28-01-2020 EuroCollege Hogeschool
Heb je twijfels over welke school het best bij jou past? Kom langs bij ons op een open avond en ervaar de wereld van EuroCollege. Dinsdag 28 januari 2020: Open dag EuroCollege Rotterdam van 19.30 uur tot 21.30 uur Westblaak 139, 3012KJ te Rotterdam. www.eurocollege.nl

28-01-2020 Schoevers

Open Avond Deeltijd | Utrecht Onze deeltijdopleidingen bieden je de gelegenheid om naast je werk een Schoevers-diploma te halen. Wil jij meer weten over ons deeltijdonderwijs, de praktijkgerichte insteek en onze vakdocenten? Meld je nu aan. Inclusief gratis proefles Eventmanagement!

29-01-2020 Hogeschool NCOI – HBO-opleidingen voor werkend Nederland

Kom naar de Voorlichtingsbijeenkomst van 19:00 – 22:00! Wilt u kennis maken met onze opleidingen, onze lesmethode, het studiemateriaal en wilt u de volgende stap in uw carrière bespreken met een van onze opleidingsadviseurs? Meld u dan gratis aan voor onze voorlichtingsbijeenkomst!

30-01-2020 Hogeschool Tio

Maak kennis met Tio en haar opleidingen tijdens een proefstudeerdag. Tijdens een proefstudeerdag volg je samen met andere scholieren een aantal lessen uit het eerste studiejaar. Even binnenkijken bij Tio dus! Meld je aan voor de proefstudeerdag in Rotterdam via www.tio.nl/proefstuderen.

01-02-2020 Zuyd Hogeschool

Op zaterdag 1 februari is het Open Dag in Sittard. Bekijk welke opleidingen je kunt bezoeken tijdens deze Open Dag en meld je aan

01-02-2020 Hogeschool Tio

Kom langs op de open dag op onze vestiging in Eindhoven! We vertellen je alles over onze hbo- en mbo-opleidingen in de richting van Hospitality, Toerisme en Business. De voorlichtingsrondes starten om 11.00, 12.30 en 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.tio.nl

Alle open dagen hbo

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *