Cele mai frumoase cascade din România. Locuri de vis pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată

Atunci când vine vorba de peisaje care îți taie răsuflarea, România poate face față cu brio oricărei încercări. De la măreția munților, până la calmul Deltei Dunării toate obiectivele turistice din țară merită să fie promovate și vizitate de cât mai mulți turiști.

Cu toate acestea, există tendința de a promova excesiv anumite zone turistice, care ajung să își piardă din strălucire, iar multe locuri extraordinar de frumoase rămân nedescoperite ani la rând. Din acest motiv, vă punem la dispoziție topul cascadelor din România la care fiecare turist ar trebui să ajungă măcar o dată.

Cascada Bigăr, judeţul Caraş Severin

Sursă Foto: libertateapentrufemei.ro

Cascada Bigăr este una dintre cele mai cunoscute cascade din țara noastră. Bigăr a fost denumită cea mai frumoasă cascadă unică din lume. Se pare că aceasta este acum vizitabilă datorită unor iubitori ai naturii care au realizat o strângere de fonduri pentru a amenaja o cale de acces pentru public.

Cascada Bigăr se află se află în județul Caraș-Severin, în Valea Minişului, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, fiind unul dintre principalele obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Mai mult, se pare că această minunată cascadă se află exact în locul prin care trece prin România Paralela de 45 de grade.

Cascada Bâlea, Munţii Făgăraş

Sursă Foto: YouTube
Aceasta este unul din obiectivele de neratat atunci când vă aflați pe Transfăgărăşan. În imediata apropiere a cabanei Bâlea Cascadă se află un traseu de nu mai puțin de jumătate de oră, care promite un final de execpție. Una dintre cele mai frumoase și specatuloase căderi de apă din țară, care își schimbă cromatica în fiecare anotimp, fiind mereu mai frumoasă. Astfel că vara o vei găsi verde și veselă, încadrată de multă vegetație și culori, iar iarna va deveni albă și grăbită să ajungă la poalele muntelui.
De recomandat este însă să nu plecați pe acest traseu fără să vă asigurați că aveți la îndemână un articol vestimentar în plus, deoarece temperaturile sunt extrem de joase și pe timpul verii, având în considerare că iarna se găsește aici cel mai mare hotel de gheață din România.

Cascada Cailor, judeţul Maramureş

Sursă Foto: Unica.ro
Dacă vrei să afli cum este să stai la poalele unui șuvoi de apă care cade de la o înălțime de 90 de metri, atunci trebuie să vizitezi cascada Cailor, din județul Maramureș. Pentru a ajunge în acest decor de poveste trebuie să treci munții Rodnei, în apropiere de staţiunea Borşa, unde poţi găsi şi cazare. Iar odată ajuns acolo, fie poți alege să urci cu telecabina, ori poți să iei la pas potecile de munte, într-o drumeție ce nu durează mai mult de o jumătate de oră.
Citește mai multe detalii despre aceasta aici: Descoperă România. Află care este cea mai mare cascadă din țară

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *